Videre til tredje runde etter å ha kommet under tidlig

Askøy fra 3. divisjon yppet seg mot Brann og tok både ledelsen og utlignet den første halvtimen. Men Brann tok seg komfortabelt videre til slutt.

NB: Vises ikke videoen under, se den direkte på YouTube her.

Under perfekte rammer, med flere tusen på tribunene, gikk hjemmelaget Askøy uredd til verks mot Brann. Det ga hjemmelaget en drømmestart da Brann rotet det til for seg selv i eget forsvar etter syv minutter. Det utnyttet Askøy, og tok ledelsen.

Etter scoringen forsvarte hjemmelaget seg heroisk, selv om Brann presset for utligningen. Den kom etter 24 minutter. Magnus Warming spilte gjennom Aune Heggebø. Spissen kom alene med keeper fra skrått hold, og utlignet for Brann.

Ett minutt senere var Warming på farten igjen, og denne gangen var det han som kom fri med keeper. Fra inne i 16-meteren satte han ballen fint forbi målvakten og i mål.

Innbytter Bård Finne satte ballen i mål etter 70 minutter, men det ble vinket for offside. Heggebø hadde også en ball til i nettet, men også denne ble offside.

Men Askøy ville skape kamp igjen, og da kampuret passerte halvtimen utlignet vertene igjen.

Det sto seg til pause, og det var da 2–2.

Solid start på 2. omgang

Brann brukte fem minutter av andre omgang på å gå i ledelsen. Heggebø ble lagt i bakken i feltet til Askøy og fra straffemerket var Joachim Soltvedt sikker.

Fire minutter senere kom kampens flotteste scoring. Niklas Castro fikk ballen godt utenfor 16-meteren til Askøy og klasket ballen via krysstangen og i mål.

En som ikke var offside var Ole Didrik Blomberg som avsluttet et flott Brann-angrep fem minutter før slutt.

Tredje runde trekkes klokken 21.30 onsdag kveld. Da kan alle møte alle, men laget som er lavest rangert får hjemmekamp. Trekkes to lag fra samme nivå er det først opp av bollen som spiller hjemme, onsdag 1. mai.

Branns neste kamp er Eliteserie-kampen borte mot KFUM på Ekeberg i Oslo, søndag 28. april klokken 17.00. Til neste hjemmekamp i Eliteserien, som er mot Rosenborg lørdag 4. mai, er det nå bare ståplasser på Fjordkraft-tribunen igjen. Resten av Stadion er utsolgt.

2–5: Ole Didrik Blomberg (85.)

Norgesmesterskapet, runde 2. Follese Tertnes Holding Arena. Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL.  Tilskuere: 3415. Gult kort: Kristian Pallesen Knudsen, Askøy. Sivert Heltne Nilsen, Sander Kartum, Brann.

Brann (4–3–3): Eirik Holmen Johansen – Martin Hellan, Fredrik Pallesen Knudsen, Eivind Helland, Joachim Soltvedt –  Emil Kornvig (Felix Horn Myhre fra 61.), Sivert Heltne Nilsen, Sander Kartum – Magnus Warming (Ole Didrik Blomberg fra 61.), Aune Heggebø, Niklas Castro (Bård Finne fra 61.).