Hold deg oppdatert på alt det spennende som skjer blant de yngste spillerne i Brann sitt Akademi.

Kommende kamper

OBOS Nasjonal G19 - CL - Gruppe A30.04.2024tirsdag15.00VikingBrannSR-Bank Arena
OBOS Nasjonal G15 år Gruppe A01.05.2024onsdag16.00BrannBryneNymark Kunstgress 03
OBOS Nasjonal G15 år Gruppe A04.05.2024lørdag14.00HaugesundBrannSR-Bank Stadion Ølen
OBOS Nasjonal G17 - 2. divisjon avd. A04.05.2024lørdag16.00BrannKristiansund BKNymark Kunstgress 03
Post Nord-ligaen avd. 105.05.2024søndag15.00JervBrann 2Levermyr stadion
3. div. Kvinner Vestland06.05.2024mandag20.00LoddefjordBrann 2Alvøen kunstgress
OBOS Nasjonal G15 år Gruppe A11.05.2024lørdag13.00BrannÅsaneNymark Kunstgress 03
OBOS Nasjonal G17 - 2. divisjon avd. A11.05.2024lørdag14.30Lyn 1896 FKBrannKringsjå kunstgress
Nasjonal G14 gruppespill - Gruppe B12.05.2024søndag14.00BrannSogndalNymark Kunstgress 04
3. div. Kvinner Vestland12.05.2024søndag19.00Brann 2Åsane 2Nymark Kunstgress 04

Tap for Brann 2 på Varden

Mandag 29. april

Som alltid startet Brann 2 med en rask scoring. Det har nærmest blitt varemerket til Ole Martin Nesselquist sitt unge mannskap. Scoringen kom allerede etter 8. minutter fra Magnus Haga. Brann fortsatte å presse og hadde ballen mye, men utover i omgangen skulle Eik Tønsberg gi hjemmelaget en leksjon i effektiv fotball. Eik-spiller Julius Alexander Myrbakk fikk avsluttet flere ganger og både i det 18. og 33. minutt satte han ballen i mål.

Brann 2 var farlig frempå flere ganger. Jesper Eikrem hadde et skudd som traff tverlegger og deretter stangen. Hjemmelaget ropte også på straffe halveis i omgangen. Dessverre var det effektive Eik som nok en gang puttet ballen i nettet rett før pause og stillingen var dermed 3-1 til bortelaget.

Andre omgang startet som den forrige sluttet og Myrbakk kunne juble for sin tredje scoring i det 52. minutt. Brann 2 hadde ballen mye utover i omgangen, men det var Eik som var farligst frempå. Etter en bedre Brann-periode scoret Jesper Eikrem fra kloss hold. Det ga hjemmelaget ny energi og det var Brann som kjørte kampen. Tre minutter før full tid scoret innbytter Erlend Ottem etter et nydelig innlegg fra William Kvale på venstrekanten. Sluttspurten ble ekstremt spennende og Brann 2 hadde flere innlegg og cornere. Til tross for noen store sjanser på slutten ble sluttresultatet 3–4 og de ni fremmøtte Eik-supporterne kunne juble og fyre av en røykbombe i seiersrusen.

Brann 2s kvinnelag vant igjen

Brann 2 møtte søndag kveld Nymark 2 til et skikkelig nabo-oppgjør på Nymarksbanen. Tjuefem minutter inn i kampen kunne Brann juble for scoring signert Heidi Steinsbø Halbmayr, og 1–0 var stillingen da lagene gikk til pause.

Brann kontrollerte mesteparten av kampen, og i andre omgang fikk de bedre betalt. Først sørget et selvmål for at Brann gikk opp til 2–0, deretter økte Ellinor Moldøen Blåsternes til 3–0 fra straffemerket. Nymark fikk seg etterhvert en scoring, men det ble bare et trøstemål. Både Halbmayr og Blåsternes scorte enda ett mål til hver. Brann vant kampen 5–1 og står nå med fem strake seiere.

Neste kamp spilles borte mot Loddefjord mandag 06.05 kl. 20.00, men søndag 12.05 kl. 19.00 kan du se de hjemme mot Åsane 2 på Nymark kunstgress.

Jubel etter Ellinor Moldøen Blåsternes sitt straffemål.

Solid sesongåpning

Fredag 26. april

Branns G17-lag serieåpnet hjemme mot Bryne, og det ble en god sesongstart med både fint spill og mange scoringer.

Se alle målene i videoen under.

Kampfakta:

Brann 7–0 Bryne

Nasjonal serie G17 – 1.runde:

Mål:
1-0: Kaspar Tvedt (Målgivende David Steinegger)
2-0: Tobias Børtveit (Målgivende Kaspar Tvedt)
3-0: David Steinegger (Målgivende Kaspar Tvedt)
4-0: Matias Sekkingstad
5-0: Jesper Torvund (Målgivende Mats Trengereid)
6-0: Nicholas Wik (Målgivende David Steinegger)
7-0: Jesper Torvund (Målgivende Mats Trengereid)

Enda en sterk borteseier for Brann 2 Herrer

Mandag 23. april

Brann 2 Herrer startet nok en kamp med et tidlig mål av David Tufekcic. Jesper Eikrem stormet nedover sidelinjen og fant Tufkekcic i boksen. Etter 28 minutters spill doblet Lars Remmem for Brann, assistert av Tufkekcic, og gikk til pause med en 2–0-ledelse borte mot Ørn-Horten.

Syv minutter etter pause var det hjemmelagets tur til å score tidlig og Gustav Helling gjorde til 1–2. Bare fire minutter senere stod det 2-2 . Dommeren blåste for hands, straffen ble reddet av Martin Børsheim, men Adrian Rogulj satte returen i mål. Børsheim fortsatte storspillet og

Men det var Markus Haaland som skulle bli forskjellen denne mandagskvelden. Etter 68 minutter fintet han seg forbi to mann og satte ballen i lengste. Dermed endte kampen 2–3 til Brann 2!

Seiersrekken fortsetter for Brann 2 Kvinner

Mandag 22. april

Søndag 21. april spilte Brann 2 Kvinner bortekamp mot Voss, og det endte med nok en seier. Ina Renathe Wangen scorte kampens eneste mål like etter pausen, og sørget for at Brann står med fire av fire mulige seiere.

To NM-avansement

Fredag 19. april

Både G16 og G19-lagene til Brann er i gang med NM. Torsdag spilte G19 sin førsterunde-kamp, borte mot Bjarg. Det endte med 5–0-seier ti Brann, som er videre til neste runde.

Også G16 har spilt NM-kamp den siste uken og motstander var Åsane. 5–0 ble det der også.

Brann 2 med sterk borteseier mot Hødd

Mandag 15. april

Hødd–Brann 2 2–3 (1–3)

Brann 2 startet på samme måte som mot Viking 2 forrige uke og scoret allerede etter 5. minutter da David Tufekcic kom alene med keeper. Bare 2. minutter senere utlignet Hødd. Over 1000 tilskuere på Høddvoll fikk se et hjemmelag som presset på. Dette utnyttet Brann til å forsøke flere farlige kontringer. Etter en halvtimes spill satte Moonga Simba fart nedover høyrekanten og fant Markus Haaland alene foran mål og det stod 1–2. På slutten av omgangen fikk William Kvale et frispark på høyresiden. Jesper Eikrem slo den perfekt inn på hodet til Patrik Andersen. Brann ledet dermed komfortabelt 1–3 til pause.

I andre omgang presset Hødd på, men Brann 2 hadde god kontroll på kampen. En gammel kjenning, Elias Myrlid, reduserte med et pent mål etter 66. minutter. Hødd jaktet utligning, men da dommeren blåste av var det Brann 2 som stod igjen som seierherrene. En sterk borteseier mot Hødd! Kampfakta finner du på fotball.no her

Høydepunkter. Vises ikke videovinduet så finner du høydepunktene her.

Brann 2 Kvinner med ny seier

Brann 2 Kvinner tok søndag 14. april imot Bjarg på Nymark. Etter kun seks minutter, fyrte Ina Renathe Wangen av fra 16-meteren og sendte Brann opp i ledelsen. Ti minutter senere utlignet Bjarg på et frispark, og lagene gikk til pause på stillingen 1–1.

I andre omgang fortsatte Brann det høye presset, og det ga uttelling. Et kvarter før slutt fikk Brann tildelt frispark. Innlegget fant Kaisa Døskeland i boksen, som headet inn 2–1. Like før slutt, økte Madelen Hæggernes på til 3–1. Dermed står Brann 2 Kvinner med tre av tre mulige seiere så langt i år.

Neste kamp er borte mot Voss på Prestegardsmoen Olabanen den 21. april kl. 15.00, men den 28. april kl. 19.00 kan du se de hjemme mot Nymark.

Målscorerne. Fra venstre: Ina Renathe Wangen, Madelen Hæggernes og Kaisa Døskeland

Heidi Steinsbø Halbmayr med scoring på J16-landslaget

Heidi Steinsbø Halbmayr fra Brann 2 Kvinner har denne uken vært på landslagssamling med J16-landslaget. De møtte England i to kamper, og Halbmayr var med fra start i begge.

I det første oppgjøret spilte hun den første omgangen, der kampen endte i et 4–0-tap. Men kun tre dager senere møttes de igjen på St. Georges Park, og da slo Norge tilbake. Da var det Halbmayr som sendte Norge i føringen med scoring like før pause. Hun ble byttet ut etter 75. minutter, men Norge vant kampen 3–1.

Motstandere klare i U19-NM

Tirsdag 9. april

Brann stiller lag i NM for både gutter og jenter i 19-årsklassen. Branns gutter spiller borte mot Bjarg i den første runden, og kampen spilles på Stavollen torsdag 18. april.

For jenter 19 ble det i dag klart at de møter Askøy borte. Kampen spilles onsdag 24. april og som for G19-laget er det Brann 2-spillere som er i rett alder som utgjør laget i kampen.

Tatt ut til turnering

Andreas Wilhelmsen fra Brann er tatt ut i G15-landslagstroppen som skal spille en turnering mot Wales og Østerrike. Kampene spilles 26. og 27. april. Her er hele landslagstroppen.

To kamper for Brann 2

Både Brann 2s herre- og kvinnelag har spilt kamper i helgen.

Kvinnelaget vant sin andre strake kamp, og du kan lese kampreferat her.

For herrelaget ble det tap mot Viking 2 i serieåpninger. Høydepunkter og referat her.

Storseier i innledende NM-runder

Mandag 11. mars

G16-NM er i full gang med innledende runder, og Brann har spilt to kamper. Det har endt med solide seire og målfester.

Her er kampfakta og under kampfaktaen ligger det video av alle de 20 målene som ble scoret i de to kampene.

Kampfakta:

Austevoll 0–11 Brann

G16, 2.runde NM-kvalifisering, 21.02.24
Mål:

0–1: Marius Endresen (Målgivende Mats Trengereid)
0–2: Truls Skytterholm (Målgivende Nicholas Wik)
0–3: Emilien Steinsland (Målgivende Matteus Nguyen)
0–4: Nicholas Wik (Målgivende Mats Trengereid)
0–5: Knut Vikane (Målgivende Andreas Stenevik)
0–6: Oliver Persson-Sulen (Målgivende Knut Vikane)
0–7: Knut Vikane
0–8: Nicholas Wik (Målgivende Matteus Nguyen)
0–9: Emilien Steinsland (Målgivende Matteus Nguyen)
0–10: Emilien Steinsland (Målgivende Knut Vikane)
0–11: Knut Vikane (Målgivende Elias Størksen)

Brann G16 9–1 Askøy

G16, 3.runde NM-kvalifisering, 07.03.24
Mål:

1–0: Adam Rød El Jabri (Målgivende Mats Trengereid)
2–0: Elias Hellesøy (Målgivende Mats Trengereid)
3–0: Emilien Steinsland (Målgivende Nicholas Wik)
4–0: Adam Rød El Jabri (Målgivende Nicholas Wik)
5–1: Nicholas Wik
6–1: Emilien Steinsland (Målgivende Nicholas Wik)
7–1: Mats Trengereid
8–1: Nicholas Wik (Målgivende Mats Trengereid)
9–1: Nicholas Wik (Målgivende William Haugland)

NB: Vises ikke videoen under, se den direkte på YouTube her.

EM-kvalifisering og privatlandskamper

Mandag 4. mars

NFF kunngjorde mandag landslagstroppene til flere aldersbestemte landslag, og som vanlig var flere Brann-spillere på listene.

G19-landslaget er klar for Eliterunden i EM-kvalifiseringen, som skal spilles på Skagerak Arena i Skien. Montenegro, Bosnia-Hercegovina og Israel er Norges motstandere i siste hinder før et eventuelt EM i Nord-Irland i sommer. Eivind Helland og Rasmus Holten (utlånt til Mjøndalen) er Brann-spillerne som er med i troppen.

Også G17-landslaget skal spille Eliterunde i kvalifiseringen til sommerens EM. I troppen er keeper Mathias Klausen og utespillerne Jesper Eikrem og David Steinegger med fra Brann. Norge møter Spania, Østerrike og Slovenia i Østerrike 17.-27. mars.

G18-landslaget skal spille privatlandskamper mot Sverige og Romania i Marbella fra 18.-26. mars. Fra Brann er Lars Remmem og William Kvale med.

Tatt ut på landslag og talentleir

Tirsdag 23. januar

Nytt år, og flere av de aldersbestemte landslagene skal i gang med sine samlinger igjen.

G17-landslaget reiser til La Nucia i for å spille en firenasjonersturnering, der de møter Tsjekkia, Sverige og Polen i starten av februar. Fra Brann er Jesper Eikrem og David Steinegger tatt ut i troppen.

For G15- og G16-landslagene er det talentleir i fra 29. januar til 1. februar i Sarpsborg.

I G16-landslagstroppen har Brann med Marius Endresen, Matteus Nguyen, Borys Olszewski og Emilien Steinsland. Andreas Stenevik er med på skyggelandslaget i samme aldersklassen.

G15 er Andreas Wilhelmsen med i landslagstroppen, mens Tobias Seim Kristoffersen er tatt ut på skyggelandslaget. På skyggelandslaget er også Tobias Melkevik som spiller for Gneist, men som har hospitert med Branns lag og spilt noen kamper i nasjonale turneringer.

I full gang

Tirsdag 16. januar

Alle akademilagene er i full gang igjen på Nymarksbanen. Kniksen-Akademiet har også startet samlingene sine og deltar i januar i Riga-Cup med flere lag.

------ 2023 ------

Sølv i NM

Tirsdag 28. november

Brann møtte Rosenborg i G16-finalen i NM på Varden Amfi i helgen, og måtte dessverre se seg slått 2–1. Det endte med sølv, og her kan du lese kampreferat. Høydepunkter fra finalen under.

G16 til NM-finalen!

Finalen spilles 26. november kl. 14.00 på Varden Amfi

IMG_4187.JPG
G16 til NM-finalen

G16 slo Viking 3-1 i Stavanger. Les mer her. Finalen spilles helgen 25. og 26. november.

Flere tatt ut på landslag

Onsdag 1. november

I november samles flere yngre landslag til samlinger, og Brann har flere spillere representert.

G18-landslaget skal spille to privatlandskamper mot Tyskland på Marbella. Begge kampene har avspark klokken 15.00 henholdsvis 16. og 19. november. Brann-spillerne Martin Børsheim og Eivind Helland er med, det er også Rasmus Holten som er utlånt til Mjøndalen.

G16-landslaget reiser til Romania for å spille tre kamper i EM-kvalifiseringen fra 11.-22. november. Mathias Klausen, Jesper Eikrem og David Steinegger er med i den norske troppen. Motstanderne er Romania, Estland og Frankrike.

Seier, uavgjort og tap

Tirsdag 31. oktober

Det har vært spilt flere kamper gjennom helgen, og det endte med tap for Brann 2, uavgjort for G17 og seier for G15. Her er kjapt om kampene, og høydepunkter.

Brann 2 kjemper for overlevelse i 2. divisjon, og hadde nok sjanser til å ta alle poengene hjemme mot Strømmen mandag kveld. Men gjestene forsvarte seg godt, og det endte med et surt 0–1-tap på Varden Amfi. Brann 2 har igjen to kamper av sesongen, og ligger like over nedrykksstreken.

Her er høydepunktene fra kampen:

G17-laget reiste til Sogndal for kamp i den nasjonale serien, og tok med seg ett poeng hjem igjen til Bergen. Onsdag reiser store deler av laget til Stavanger for å møte Viking i semifinalen i NM for G16. Kampen har avspark klokken 15.00.