Feiret bursdagen med en strålende seier

Kristiansund utlignet like før pause, men Brann kom tilbake to ganger og kunne med det cruise inn til en fantastisk 3-1-seier på selve 113-årsdagen

Hvilken vanvittig herlig seier! Og for en måte å feire bursdagen og gjenåpningen på! 3-1 og tre poeng er den beste gaven Brann og Bergen kunne få akkurat nå.

Og det var rødtrøyene som startet kampen best, og kom til en stor sjanse allerede etter ni minutter. Robert Taylor gjorde som så ofte før et flott raid langs venstrekanten. Han fant Bård Finne, som tok en signaturvending før han skjøt via en KBK-forsvarer og ut til corner. Her var gjestenes keeper helt utspilt.

Så kom den første scoringen! I det 20. minutt vant Sivert Heltne Nilsen ballen høyt oppe på KBKs banehalvdel. Den havnet etter hvert hos Felix Horn Myhre, som slo et nydelig innlegg fra høyresiden.

Aune Heggebø vant hodeduellen i feltet og fikk heade mot mål. KBKs gode keeper Sean McDermott vartet opp med en strålende redning. Han tok også Heggebøs retur, før Petter Strand skled ballen i stolpen og ut. Der sleivet KBK-forsvarer Dan Peter Ulvestad ballen i eget mål. Litt flaks, men også en dose dyktighet sendte Brann i ledelsen.

Utligning rett før pause

Minuttet etter Branns ledermål var Taylor frempå igjen. Etter å ha driblet av et mann avsluttet han hardt mot nærmeste stolpe. McDermott slo ballen ut til hjørnespark.

Så fulgte en periode der bortelaget tok over initiativet, og det var ikke helt ufortjent at KBK skulle få sin utligning før pause. Også her spilte tilfeldighetene inn. Et tilsynelatende ufarlig innlegg ble slått inn fra KBKs Liridon Kalludra. Japhet Sery Larsen var uheldig og bommet på ballen i klareringen. Ballen smuget seg da i mål bak Brann-keeper Lennart Grill. 1-1. Bittert, men er det noe Brann har vist i de seneste kampene er at dette laget har nok tæl og vilje til å komme tilbake fra motgang.

Strand åpnet målkontoen

Begge lagene spilte avventende og usikkert i første halvdel av 2. omgang. Det ble mye spill på midtbanen og få målsjanser. Så bestemte Heggebø å gå på en av sine mange raid. KBK-forsvaret hang ikke med og måtte felle Branns angriper på cirka 25 meter. Petter Strand steppet opp og skulle ta dette frisparket. Vi vet at Strand er i stand til å score fra dette holdet, og jaggu ble det scoring denne gangen også! Midtbaneterrieren skjøt via en KBK-forsvarer og utagbart i mål bak en forfjamset McDermott. 2-1 og Stadion eksploderer!

Strand åpnet med dette målkontoen, men Brann var ikke ferdige med å gi noe tilbake til sitt trofaste publikum. Innbytterne Moonga Simba og Mathias Rasmussen var særdeles friske etter å ha kommet inn i 2. omgang, og det var også de to som skulle sette spikeren i kisten. Simba med et fantastisk dribleraid på høyrekanten før han slo inn foran mål. Der hadde Rasmussen posisjonert seg perfekt og avsluttet sikkert bak McDermott nok en gang. 3-1 og bort fra direkte nedrykk på aldri så lenge. Brann ligger to poeng bak trygg grunn og det er fremdeles ti kamper igjen å spille.

3-1: Mathias Rasmussen (89.)

Eliteserien 20. runde. Brann Stadion. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL. Gult kort: Christian Michelsen, Pål Erik Ulvestad, Aliou Coly og Agon Mucolli, Kristiansund BK.

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Ole Martin Kolskogen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen (David Møller Wolfe fra 28.) - Daniel Pedersen (Mathias Rasmussen fra 63.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne (Moonga Simba 63.), Aune Heggebø, Robert Taylor (Kasper Skaanes fra 85.)